Celebs

Justin Bieber laat fans uur op zich wachten (fotoalbum)

Print

Justin Bieber laat fans uur op zich wachten (fotoalbum)

Justin Bieber loste bij zijn bezoek aan Antwerpen alle hallucinante verwachtingen in. Sterallures, een routineuze show en veel hysterische tienerklanken dus.

Het Sportpaleis is tijdens deze Bieberdagen een hermetische burcht. Wanhopige tieners en bonkige veiligheidsagenten speelden woensdag kat en muis. Hetzelfde scenario trouwens aan het hotel in Brussel waar Bieber logeert. En waar hij twee uur langer in de fitness bleef hangen. Gevolg: de meet and greet waar fans 425 euro voor dokten was meer greet dan meet. Een wel heel erg snelle foto van een haastige Bieber met zonnebril en pet. Blijkbaar hoort dat zo bij tienersterren met allures.

Justin Bieber in het Sportpaleis

Om 22 uur, ruim een uur later dan gepland, breekt voor velen eindelijk het moment aan waarop tienerdroom overgaat in zoete realiteit. Als een maagdelijk witte gevleugelde aartsengel daalt de popgod neer op zijn feestje. Het gegil bereikt een punt dat flirt met de pijngrens. Bieberfever slaat over naar Bieber-tinnitus. De gratis uitgedeelde oordopjes bewijzen een dubbel nut.

Het gekrijs is minder luid, maar de zanglijn duidelijker hoorbaar. En of dat laatste een voordeel is? Het woord miniplaybackshow nemen we niet in de mond, maar live is anders. Op choreografisch intense momenten neemt de tape het ruimschoots over van de zanger. Bieber verbergt zijn, volgens meisjes die het kunnen weten, extreem kusbare lippen trouwens achter een knoert van een microfoon.

Charmeur

Never Say Never of Beauty And a Beat, in videoschermduet met Nicky Minaj, klinken routineus. Ironisch genoeg lijkt de dj -"Antwerpen, ik wil die handjes zien"- nog de grootste live factor. Catching Feelings zet Bieber a capella in. Al hoeft hij niet lang te werken. 17.000 tienerkelen nemen de song met plezier van hem over. Even gaat de 19-jarige Canadees zweven. Twee nummers brengt hij akoestisch in een kraan boven het publiek. Zichzelf daarbij begeleidend -nu ja- op gitaar.

Wat zeuren we trouwens over zingen? Daar lijken de meeste meisjes niet voor gekomen. Kijken, daar komt het op aan! Bieber is een volbloed charmeur. Die elk woord en elk gebaar met een hoop testosteron de zaal in zwiert. "Vinden jullie het erg als ik het mezelf comfortabel maak?" Een retorische vraag om mee te delen dat hij zijn vestje uitspeelt. Het gevolg kan u raden. Nog meer gegil.

Troon

Bij One Less Lonely Girl hoort een vaste truc. De tienerster kiest een welwillend mooi meisje uit de zaal die hij vervolgens op een troon van muziekboxen het hof maakt. Bieber doet het altijd en overal. Het is voor de media in elk land waar hij passeert een sport om zo vlug mogelijk de identiteit van het doodgelukkige kind te achterhalen. Op het einde van het liedje neemt JB zijn verovering mee backstage. Het publiek krijgt dan vijf minuten clipjes uit Biebers kinderjaren geprojecteerd. Wat er ondertussen in de coulissen gebeurt, daar kunnen de andere meisjes in de zaal alleen maar van dromen.

Even lijkt het licht ontvlambare popsterretje uit zijn rol te vallen. Er belanden sjaaltjes, beertjes en zelfs bh's op het podium. Dat is natuurijk gevaarlijk. En de presentatrice had vooraf gezegd dat het niet mocht. Maar wat verboden is, is net fijn voor stoute kinderen. Bieber spelt zijn zaal de les. "Ik weet dat jullie van me houden", zegt de vleesgeworden knuffelbeer zelfzeker. "Maar dat toon je niet door spullen te smijten. Het is gevaarlijk. Ik werk hier op dit podium. Jullie willen me toch niet zien vallen?" Nee, het enige wat de meisjes willen is dat hij die attributen opraapt, even vasthoudt en opnieuw de zaal in kegelt om daar aan flarden te worden gescheurd.

Deze Bieberiaanse massahysterie moet je met eigen oren horen om te geloven. Puur muzikaal kon dit concert ons helaas niet overtuigen om te belieben.

Stefan LAENEN / GvA / Beeld Cia JANSEN

NIET TE MISSEN