Drie mannen opgepakt voor raid in station

Drie mannen opgepakt voor raid in station

Drie mannen opgepakt voor raid in station

Print
Zwijndrecht - De politie heeft drie mannen opgepakt - van wie één minderjarig - die dinsdagochtend een spoor van geweld en vernieling trokken. Ze pleegden een raid op het station van Zwijndrecht en beroofden een dame van haar handtas in Niel. Ze reden ook een gestolen wagen in de prak.

“Ik ben blij dat ze zijn opgepakt, maar ik zal pas gerust zijn als ze ook de vierde hebben”, zegt een ooggetuige die de raid op het perron van Zwijndrecht zag gebeuren. “Ik stond rond 6u met drie collega’s op de trein te wachten toen vier mannen het perron opstormden”, zegt ze. “‘Liggen en alles afgeven!’, schreeuwden ze. De paniek was volledig. De overvallers gingen bijzonder hardhandig te werk. Eén vrouw die haar tas niet wilde loslaten, duwden ze tegen de grond en schopten en sloegen ze zodanig hard dat ze niet anders kon dan lossen. Ook een man die tussenbeide wilde komen, kreeg een ferme tik tegen de kaak.”

De overvallers gingen ervandoor in een wagen die achteraf gestolen zou blijken, maar hadden er na hun rooftocht in Zwijndrecht nog niet genoeg van. In de Nielse Aimé De Langlestraat beroofden ze nog een oudere dame die te voet over straat liep. Eén van de vier sprong uit de auto en pakte met veel kracht de handtas af. Met scheurende banden gingen ze ervandoor.

“Hun auto werd kort nadien teruggevonden in Hemiksem”, zegt parketwoordvoer Paul Van Tigchelt. “Het brandblusapparaat was erin leeggespoten. De auto had een volledig kapotgereden rechtervoorband, blijkbaar ten gevolge van een aanrijding tegen een boordsteen van een kruispunt. Het slachtoffer van de overval was niet gekwetst, maar uiteraard erg onder de indruk.”

Op basis van getuigenissen - sommige getuigen zagen vier verdachten, andere maar drie - vespreidde de politie een signalement en dat leidde al snel tot resultaat. In Hemiksem konden drie mannen worden aangetroffen die aan de beschrijving voldeden.

“Het gaat om twee meerderjarigen van 20 en 24 jaar en één minderjarige van 15 jaar”, zegt Van Tigchelt. “De twee meerderjarigen werden dinsdagavond aangehouden door de onderzoeksrechter van Antwerpen. Een jeugdrechter nam gepaste maatregelen tegen de minderjarige.”

Van Tigchelt benadrukt dat het parket vanwege de brutaliteit bijzonder zwaar tilt aan de feiten.

SARE, DVD
Foto Francois Buyssens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio