Politie moet beknibbelen op schrijfmateriaal en toiletpapier

Politie moet beknibbelen op schrijfmateriaal en toiletpapier

Politie moet beknibbelen op schrijfmateriaal en toiletpapier

Print
Het geld is op bij de federale politie. Er moet bespaard worden op fluostiften, postzegels en zelfs toiletpapier. Er ontbreekt ook budget voor toegang tot de bedrijvendatabank. Daardoor loopt het onderzoek tegen ondernemingen met geld in belastingsparadijzen extra moeilijk.

Volgens De Morgen moest de federale politie een beroep doen op de redactie van De Tijd, omdat ze niet in staat was zelf een accurate lijst op te stellen. Bij de federale politie geeft men de moeilijke werksituaties toe. "We kunnen alleen maar hopen dat het zo snel mogelijk in orde komt", aldus woordvoerster Tine Hollevoet.

Schande

Bij de vakbonden kunnen ze er niet om lachen. Niet alleen de fraudedienst zit zonder middelen, de besparingen worden overal gevoeld. "De spoorwegpolitie moet geel papier gebruiken omdat het wit op is en er geen geld meer is", weet Jan Adam van het ACV.

Volgens Adam is er niet meteen beterschap op komst. "Als gevolg van de recente begrotingscontrole moet de federale politie opnieuw 41 miljoen euro besparen. Dit is catastrofaal", besluit hij.

MCe
Archieffoto

MEEST RECENT