Blog en instagram met Arbi, Abbie, Nihad, Nassime

Blog en instagram met Arbi, Abbie, Nihad, Nassime

Blog en instagram met Arbi, Abbie, Nihad, Nassime

Print
Het project 'Tussen Meir en Mekka' is eigenlijk half maart al geboren. Om jongeren rond dit thema samen te brengen, startten enkele journalisten van Gazet van Antwerpen, met medewerking van de jongeren zélf, een platform op verschillende sociale media. De reacties zijn warm én relevant.

De ruggengraat van het project is een Tumblr-blog, die video, tekst, beeld en links samenbrengt. Helden van de blog zijn Arbi El Ayachi, comedian, en Abbie Boutkabout, theaterauteur, die geregeld schrijven over hun dagelijks leven, hun verleden, hun inzichten en de uitdagingen waar ze voor staan.

Een gelijknamige Facebook-groep geeft virale kracht aan de blog, en verspreidt de boodschap van het hele project. Een twitter-hashtag, Youtube-video's en links naar andere sites geven bezoekers de kans om ook op andere kanalen op ontdekking te gaan. Een aparte en vernieuwende plaats is er voor Nihad, Nassime en Mohamed, drie jongeren uit Mechelen en Antwerpen die bijna dagelijks leuke of interessante foto's bezorgen via instagram.

Bekijk hier de Tumblr-blog

Nu in het nieuws