Drie verdachten opgepakt voor brutale diefstallen rondom Antwerpen

In Hemiksem, ten zuiden van Antwerpen, zijn dinsdag drie jongeren opgepakt die ervan verdacht worden eerder op de dag verschillende brutale (hand)tasdiefstallen te hebben gepleegd in de wijde omgeving.

drombouts

In Niel werd een oudere dame beroofd op de openbare weg; in Zwijndrecht werden vier personen het slachtoffer toen ze aan het station op de trein stonden te wachten. Het Antwerpse parket tilt erg zwaar aan de feiten.

Zwijndrecht

Rond 6 uur kwamen vier of vijf personen in Zwijndrecht het perron opgelopen. Ze riepen tegen de aanwezige reizigers dat die hun tassen moesten afgeven. Eén dame werd daarbij geschopt door een van de overvallers, een ander slachtoffer kreeg een klap op de kaak. Nadien sloegen de overvallers op de vlucht met een zilverkleurige wagen.

Niel

Rond 8 uur beroofde een man dan weer een oudere dame in Niel. De overvaller was uit een - opnieuw - zilverkleurige wagen gestapt waarin nog drie of vier personen zaten en vluchtte ook daarmee weg. De vluchtwagen werd kort nadien teruggevonden in Hemiksem. Hij had een kapotgereden rechtervoorband en het brandblusapparaat bleek erin leeggespoten. Even verderop kon de politie drie jongeren staande houden die aan het doorgeseinde signalement beantwoordden.

De drie verdachten zijn 15, 20 en 24 jaar oud en allen afkomstig uit het Antwerpse. De twee meerderjarigen zijn intussen door de onderzoeksrechter aangehouden, voor de minderjarige heeft de jeugdrechter de nodige maatregelen getroffen. Alle drie ontkennen ze de feiten of beroepen zich op hun zwijgrecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hemiksem