Bewoners krijgen nieuw sportterrein en hondenweide op Kloosterveld

Bewoners krijgen nieuw sportterrein en hondenweide op Kloosterveld

Bewoners krijgen nieuw sportterrein en hondenweide op Kloosterveld

Print
Brecht - Het voetbalveldje aan de Elshoutbaan in de wijk Kloosterveld in Sint-Job ligt er belabberd bij. "Onze kinderen moeten zich tevreden stellen met een strook gras tegen de straatkant, want het speelveld zelf is één grote modderbrij", zeggen de buurtbewoners.
"De heraanleg komt eraan", reageert schepen van Ruimtelijke ordening Daan De Veuster (CD&V), die ook bevoegd is voor de speelpleintjes binnen de gemeente Brecht. "Nu het weer beter wordt, kunnen we aan de slag. Tegen de zomervakantie moet alles in orde zijn", belooft hij.

"We spelen al twee jaar met het idee om het voetbalpleintje aan te pakken in het kader van het aanleggen en heropwaarderen van speelpleintjes in onze gemeente. Het terrein in kwestie is altijd erg drassig geweest, zeker tegen de Laarsebeek aan. In september voerden we grond aan om het op te hogen, te egaliseren en op te zaaien. Maar de winterse weersomstandigheden lieten het vooralsnog niet toe om de zaak ten gronde aan te pakken. Nu kan het wel. Er komen een hondenweide aan de kant van de Laarsebeek en een nieuw voetbalveld aan de straatzijde. Voorts worden bomen en struiken aangeplant die het vocht opslorpen en ook de beek wordt bekeken", vervolledigt De Veuster.

JAN VORSSELMANS
Foto W&F
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio