Dokter Gyselbrecht blijft in cel in zaak kasteelmoord

In de zaak van de kasteelmoord blijft dokter André Gyselbrecht, de schoonvader van het slachtoffer Stijn Saelens, in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.

ikerremans

Dokter André Gyselbrecht en zijn zoon Peter worden ervan verdacht de opdrachtgevers van de kasteelmoord in Wingene te zijn. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste in september dat de twee verdachten vrijkwamen onder voorwaarden, maar sinds midden februari zit André Gyselbrecht opnieuw in de cel.

De huisdokter uit Ruiselede verklaarde zelf dat hij aan zijn vriend Pierre S. enkel vroeg om zijn schoonzoon 'een lesje te leren'. Op een stuk grond van S. in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari vorig jaar het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen.

De raadkamer in Brugge verlengde twee weken geleden de aanhouding van André Gyselbrecht, maar zijn verdediging ging daartegen in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling besliste echter dat de aanhouding van de man noodzakelijk blijft voor het onderzoek.

Foto Belga

MEER OVER Wingene