Ook De Gelder gaat niet in cassatie

Kim De Gelder heeft in de gevangenis geen cassatieberoep aangetekend tegen het arrest van het Gentse hof van assisen, dat hem veroordeelde tot levenslange opsluiting. Het arrest van 22 maart is definitief op strafrechtelijk gebied, zegt persrechter Martin Minnaert.

drombouts

Het Gentse hof van assisen veroordeelde Kim De Gelder tot levenslang voor vier moorden en 25 moordpogingen. De jury achtte De Gelder toerekeningsvatbaar en schuldig aan de moord op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene op 16 januari 2009. Ook aan de moorden op 23 januari 2009 op de twee baby's Corneel en Leon en de 54-jarige kinderverzorgster Marita Blindeman in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde, werd De Gelder schuldig verklaard.

Advocaat Jaak Haentjens had op de griffie geen cassatieberoep aangetekend, maar De Gelder zelf had nog tot maandag middernacht om eventueel in de gevangenis te kennen te geven dat hij in cassatie wou gaan. Dat heeft hij niet gedaan, waardoor zijn veroordeling tot levenslange opsluiting definitief is. De Gelder kan ten vroegste binnen elf jaar een aanvraag doen om vervroegd vrij te komen.

Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER