Verdachte in moordzaak Schellebelle vrijgelaten

In de zaak rond de moord in het Oost-Vlaamse Schellebelle heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde Sabrina V., een van de twee verdachten die beschouwd worden als de uitvoerders van de moord, vrijgelaten onder voorwaarden. Het parket van Dendermonde kan niet in beroep gaan tegen de beslissing.

jrosquin

Slachtoffer Eddy V. werd op 11 juli 2011 doodgeschoten op de oprit van de woning van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle. Prosper V. wordt ervan verdacht samen met andere familieleden en kennissen het plan beraamd te hebben zijn zoon te vermoorden. De twee vermoedelijke schutters in de zaak, David C. en Sabrina V., hebben bekentenissen afgelegd.

Prosper V. werd vorige week door de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling vrijgelaten onder voorwaarden, in afwachting van het proces. De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft maandag beslist dat ook Sabrina V. onder voorwaarden de gevangenis mag verlaten. De enige verdachte die nog aangehouden blijft, is David C. Het onderzoek zit in een eindfase en de eindverhoren van Sabrina V. en David C. vinden binnenkort plaats.

Belga

Foto: Geert De Rycke Reconstructie van de moord

Vastgoed

Jobs in de regio