Lijk van man gevonden in koffer

Lijk van man gevonden in koffer

Lijk van man gevonden in koffer

Print
Wuustwezel - In een koffer aan de kant van een veldweg in Wuustwezel is zondag een lijk teruggevonden. Het onderzoek loopt volop en officieel is er nog niet veel geweten over het lichaam. Maar één en ander wijst op een afrekening binnen het Nederlandse criminele milieu.

De plaats waar het lichaam zondagvoormiddag werd gevonden, mag gerust the middle of nowhere worden genoemd. Naast een veldweg bij het kruispunt van Veldvoort met de Hoofdbaan Watering trof een wandelaar een koffer aan. Daarin werd een lijk gevonden. Wie het slachtoffer is, is nog niet duidelijk. Het parket liet maandag enkel weten dat het om een man gaat en dat het slachtoffer op een gewelddadige manier om het leven kwam.

Criminele milieu

Onder leiding van de onderzoeksrechter wordt een onderzoek gevoerd ter identificatie en naar de precieze omstandigheden van de feiten. Het labo van de federale gerechtelijke politie voerde zondag een groot deel van de dag al onderzoek uit. Ook de onderzoeksrechter stapte ter plaatse af. Omdat het lichaam werd gevonden op amper een paar honderd meter van de Nederlandse grens, sluit de politie niet uit dat het om een afrekening binnen het Nederlandse criminele milieu gaat.

De voorbije maanden is al duidelijk geworden dat Nederlandse drugsbendes er hun hand niet voor omdraaien om iemand om te leggen. Zo werd de Nederlander Najib B., lid van de zogenaamde Turtlebende en dus een bekende naam in het drugsmilieu, in oktober vorig jaar op klaarlichte dag met tien kogels neergemaaid toen hij het Antwerpse Crowne Plaza Hotel verliet. De huurmoordenaars gingen er toen vandoor in een auto met Nederlandse nummerplaat.

In 2010 deed de zaak Danny Gubbels heel wat stof oplaaien. De 12-jarige jongen kwam om in een regen van kogels afkomstig uit een kalasjnikov, ook tijdens een afrekening.

Dennis Van Damme
Foto GVA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio