Familie Philippaerts doet het goed in Toscane

De familie Philippaerts stapelt de overwinningen op tijdens hun verblijf in Toscane. Vorige week won Ludo Philippaerts de GP, zondag deed zoon Nicola dat fijntjes over. De jonge Limburger, 19 jaar, won in Arezzo met Forever d'Arco eerst de finale van de Silver Tour en was in de vooravond met Quenzo ook de beste in de Grand Prix van de Gold Tour. Zaterdag had tweelingbroer Olivier Philippaerts al de kwalificatie voor de GP gewonnen.

awillems

"Ik ben heel tevreden over de twee paarden waarmee ik vandaag twee GP's win. Iets wat me nooit eerder op een dag lukte", blikte Nicola Philippaerts terug. "Ik keer met een goed gevoel huiswaarts. Mijn paarden hebben veel progressie gemaakt. We hebben een goede basis gelegd voor het seizoen."

Nicola Philippaerts keert een week vroeger dan zijn familie terug naar huis, om dinsdag naar het Arabische Riyadh te vliegen. Daar neemt hij deel aan een vijfsterrenwedstrijd, het "King Abdullah Bin Abdulaziz Show Jumping Festival", van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 april.

Archieffoto