Cahuzac probeerde 15 miljoen op Zwitserse rekening te plaatsen

De opgestapte Franse minister van Begroting Jérôme Cahuzac heeft in 2009 geprobeerd om 15 miljoen euro op een Zwitserse bankrekening te plaatsen. Dat meldt de Zwitserse openbare televisie RTS zondag.

awillems

"Hij zou geprobeerd hebben het geld in een financiële instelling in Genève onder te brengen, maar dat is door die instelling geweigerd omdat daar gevreesd werd voor latere complicaties aangezien Cahuzac een politieke figuur is", zo meldt de zender op haar website.

Cahuzac heeft het bestaan van de geheime rekening bevestigd aan twee onderzoeksrechters. Op die rekening stond naar zijn zeggen al twintig jaar circa 600.000 euro geparkeerd, die hij intussen op een Franse rekening heeft overgeschreven. De onderzoeksrechters openden een gerechtelijke procedure wegens het witwassen van geld in samenhang met belastingontduiking.

De 60-jarige politicus was twee weken geleden afgetreden, nadat Justitie een officieel onderzoek tegen hem was begonnen. Tot op het laatst had Cahuzac geprobeerd zijn onschuld staande te houden. De voormalige plastische chirurg is eigenaar van een privékliniek in Parijs.

Belga