Grenscrossers zorgen voor spektakel

Op 13 en 14 april organiseren de Grenscrossers hun tweede crossweekend. Net zoals vorig jaar kunnen de mensen weer heel wat spektakel verwachten.

awillems

In tegenstelling tot vorig jaar gaat de cross nu door op Kalmthouts grondgebied. Op de terreinen aan het Moleneind en Blakveld worden, na keuring van de auto's, de wedstrijden gereden waarna om 10u de eigenlijke wedstrijden van start gaan. De prijsuitreiking is, voor zowel zaterdag als zondag, voorzien rond 18u00.

Spektakel

"We hebben er voor gekozen om, net zoals vorig jaar, een heel weekend aan te bieden," zegt medeorganisator Juan Van Hasselt. Zaterdag staan er de drie uren races voor de jeugd, dames en urencross op het programma. Zondag staat onder meer de bangersrace op het programma. "Dit zijn vooral zware auto's zoals Jaguar, Volvo, Mondeo,… die speciaal zijn omgebouwd met ijzeren geraamtes en verstevigde deurplaten om de chauffeur te beschermen", verduidelijkt Van Hasselt. "In deze race mogen de auto's botsen tegen elkaar. Dit is best een zware race omdat de bestuurder heel wat klappen krijgt, toch gebeuren hier zelden ongelukken. Een lichtere variante is de balkenrace waar enkel licht contact toegelaten is. Een andere leuke race zijn de duo's die omgebouwd zijn met een Engels stuurhuis. Zo moet diegene die op de passagiersstoel zit sturen en diegene die links zit gas geven en schakelen. Ook worden er speciale prijzen voorzien. De oudste wagen, de best gepainted, de meest vernielde. Dus voor de toeschouwers spektakel verzekerd. De verrassingsrace is een spectaculaire achteruit rijrace, waar men zich de dag zelf voor kan inschrijven.

Milieumat verplicht

"We willen er ook op aandringen dat het verplicht is om een ondoorlaatbaar zeil, de zogenaamde milieumat, onder de crossauto te leggen", laat Juan Van Hasselt nog weten. "Dit wordt ons opgelegd door de gemeente. ook een dagverzekering is verplicht. Deelnemen en inschrijven kan vanaf vanaf 16 jaar via de website. Daar staat ook het reglement en de dagindeling online. Voor piloten voorziet de organisatie op zondagmorgend 14 april, tussen 7u30 en 9u30 een ontbijt met spek en eieren.

www.essencross.be

MaTi

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio