Crombez: "Licentie afnemen van malafide banken"

Crombez: Licentie afnemen van malafide banken

Crombez: "Licentie afnemen van malafide banken"

Print
Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) is er voorstander van om de licentie af te nemen van banken die meehelpen aan fraude. Dat zei hij zondag op vtm. Een strengere aanpak van fiscale adviseurs en boekhouders die bewust helpen frauderen is volgens de staatssecretaris gerechtvaardigd.

Na de zogenaamde offshore leaks, het uitlekken van de gegevens over wereldwijde belastingontwijking via fiscale paradijzen, lieten sp.a en PS weten dat ze de adviseurs van fraudeconstructies strenger willen straffen. Unizo en de federatie van vrije beroepen vinden zo'n voorstel overbodig. Advocaten moeten melding maken van fraude en kunnen nu al veroordeeld worden, luidde het.

Die hebben ongelijk, zegt Crombez. Op drie jaar tijd zijn er welgeteld zes meldingen geweest, aldus de staatssecretaris. "Ze hebben de verplichting om te melden maar melden blijkbaar niet".

Crombez is er voorstander van om malafide banken hun licentie af te pakken. "Ik denk dat het een goed idee is, als men zo hardleers is en dat sommige banken ondanks alles - ze hebben wereldwijd de economie in gevaar gebracht - blijven doorgaan met die constructies", zei hij.

Belga
Foto GP

.

Nu in het nieuws