Eén bewoner houdt fietspad Aarschotsesteenweg tegen

Het Vlaamse gewest belooft al bijna tien jaar een fietspad aan te leggen langs de Aarschotsesteenweg (N10) in Lier. Een klacht van één bewoner houdt het dossier tegen.

Van Rompaey Chris

De Aarschotsesteenweg tussen Lier en Koningshooikt blijft levensgevaarlijk voor fietsers en voetgangers. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Marc Hendrickx (N-VA) kreeg van minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V). Tussen 2001 en 2010 vonden daar maar liefst 101 ongevallen plaats met verwondingen met zwakke weggebruikers. "Het gaat om 72 fietsers en 29 voetgangers", aldus minister Crevits.

"Dat zijn ronduit ontstellende cijfers. De reden ligt natuurlijk voor de hand: een heel deel van de Aarschotsesteenweg, vanaf de brug over het Netekanaal tot aan de Liersebaan naar Koningshooikt, heeft nog steeds geen fietspad. Fietsers en voetgangers moeten er tussen het voorbijrazende verkeer, alleen beschermd door een streepje verf", verduidelijkt Marc Hendrickx.

"Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft in het najaar van 2011 aan het Aankoopcomité de opdracht gegeven tot onteigening van de benodigde percelen.

Een verzoekschrift tot nietigverklaring werd door een van de onteigenden ingediend bij de Raad van State. Zolang de procedure bij de Raad van State loopt, kan het federale Aankoopcomité niet overgaan tot de onderhandeling voor de aankoop van de gronden. We wachten momenteel het auditoraatsverslag af.

Eens de onteigeningen afgerond zijn, wil het AWV onmiddellijk met de aanleg van het geplande fietspad te starten", besluit Hilde Crevits.

Chris VAN ROMPAEY


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio