Schepen van Sport reageert op kritiek over dure studie

Schepen van Sport Dirk De Mey (Open Vld) wil de puntjes op de i zetten nadat Johan Anthuenis (CD&V) een verkeerd bedrag had genoemd over de kostprijs van de studie voor sporthal VHVD.

Picqueur Johan

In het debat tussen oppositiepartij CD&V en meerderheidspartij Open Vld in de gemeenteraad vorige week, sprak Johan Anthuenis zich uit over een te dure studie (95.000 euro) voor sporthal VHVD. Open Vld, noch schepen van Sport Dirk De Mey (Open Vld) reageerde tijdens de gemeenteraad op dat bedrag. Een week later wil hij dat toch doen.

"De discussie werd toen geleid door burgemeester Patrick Poppe (Open Vld)", zegt De Mey over zijn stilzwijgen. "Maar het bedrag klopt niet. De studie werd door onze technische dienst geraamd op 75.000 euro. Na de aanbesteding werd ze toegewezen voor 45.622,30 euro aan de meest voordelige bieder. Dat is 50.000 euro minder dan het bedrag dat Anthuenis citeert."

"De studie bestaat uit vier delen. Een eerste deel is de samenstelling van een programma van eisen. In een tweede fase moesten we ons een correct beeld kunnen vormen over de noden van de verschillende sportclubs die in de huidige sporthal onderdak vinden. Het locatieonderzoek op vier geselecteerde plaatsen waar de nieuwe sportinfrastructuur kan ingeplant worden was de derde fase.

De eerste drie fasen kostten respectievelijk 6421,90, 7502,67 en 4583,71 euro. De laatste fase is het detailonderzoek van twee sites voor een bedrag van 19.196,91 euro.

Hierover dienen we nog te overleggen met de firma. De kans bestaat dat slechts een locatie kan weerhouden worden, waardoor de kost zoals weergegeven in het bestek kan gehalveerd worden. Ik veronderstel dat de kostprijs van de studie maximaal 30.000 euro zal bedragen."

Johan Picqueur

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio