Barcelona viert rentree Abidal met 5-0 zege

De Franse international Eric Abidal heeft zaterdag, net geen jaar nadat hij een levertransplantatie onderging, zijn comeback op het voetbalveld gemaakt. De 33-jarige verdediger van Barcelona kwam twintig minuten voor tijd Gerard Piqué vervangen in de wedstrijd tegen Mallorca op de 30e speeldag in de Primera Division.

tmas

Het was voor Abidal de eerste wedstrijd sinds 26 februari 2012. Nadat er bij hem opnieuw kanker vastgesteld was, kreeg hij op 10 april 2012 een nieuwe lever. In 2011 had Abidal al eens een wederoptreden gemaakt na een operatie aan de lever, maar na enkele maanden was hij weer hervallen. Nu was hij sinds december weer aan het trainen met zijn teammaats.

De opkomst van Abidal werd zaterdag met luid applaus en een staande ovatie begroet. De 5-0 eindstand stond toen al op het bord. Cesc Fabregas scoorde drie keer (20e, 37e en 46e), Alexis Sanchez twee keer (22e en 39e). Lionel Messi bleef wegens een lichte hamstringblessure aan de kant.

De kans bestaat dat Abidal woensdag ook in actie komt in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

Eerder op de avond won Real Madrid al met 5-1 tegen Levante en ging Malaga met de billen bloot bij Sociedad. Het werd 4-2 voor de Basken.

Belga Foto EPA