Sugar Jackson hoopt toch nog Europese titel te kunnen verdedigen

Kan de Europese titelkamp van Sugar Jackson, voorzien voor 31 mei op het Antwerpse Theaterplein, toch nog plaatsvinden? Een onderzoek bij de oogarts toonde gisteren alvast geen afwijkingen aan ‘s mans gezichtsvermogen. Een doortimmerd medisch dossier moet voor 15 april de Europese bond zijn uitstel laten herroepen.

jrosquin

De ontluisterende nederlaag van vorige week tegen de Fransman Frank Horta schiep grote twijfels over de voortzetting van Sugar Jacksons loopbaan. De Antwerpse Ghanees leek daarin problemen te hebben met zijn rechteroog. “Wat toen aan de hand was, weten we nog niet”, verklaart coach/manager Renald De Vulder.

“Een medisch probleem was het dus niet, zo bleek vrijdag. We gaan nog een neurologisch onderzoek doen, maar meer dan een formaliteit wordt dat niet. Als er op dat vlak iets mis zou zijn, dan zouden de scans dat al aangetoond hebben.”

Klacht tegen arts

Nochtans had de ringarts de verplichte rust verdubbeld van 30 tot 60 dagen. “Uiteraard willen we die termijn terugbrengen tot de gebruikelijke 30 dagen”, aldus De Vulder. “Tegen die bewuste dokter gaan we trouwens een klacht indienen. Het is niet omdat heel Gent roept dat Jackson moet stoppen dat een arts daarop moet ingaan.”

Ook De Vulder had twijfels over de verdere loopbaan van zijn poulain. “Maar als Jackson medisch in orde is, wie ben ik om zo’n beslissing te nemen? Jackson moet wel, en daar blijf ik bij, zijn oude vuur terugvinden. Ik blijf aan boord als hij voortaan doet wat ik zeg: opstaan, slapen, sparren, trainen. En als hij zijn gezin drie weken moet missen voor een stage in het buitenland, dan is dat maar zo. Hij zal nu wel ingezien hebben dat het niet anders kan. Volgende week zitten we samen en dan wil ik Jackson horen zeggen dat hij zich weer volledig zal engageren.”

MV

Foto: Belga

MEER OVER Sugar Jackson

Meer sportnieuws