Kalmthoutse uitbater opent tweede zaak Den Haard in Essen

Simon Declercq (23) opende gisteren eetcafé Den Haard in Essen in het pand van de vroegere La Perla. Met een gezellige sfeer en lekker eten wil hij de inwoners aantrekken.

Wouters Greet

De jonge Declercq baat het nieuwe eetcafé in de wijk Heikant uit onder de vleugels van Sven Haes (42), uitbater van bistro Den Druivelaer in Kalmthout.

"Dit pand heeft al vele uitbaters gehad. Vijf maanden geleden stond het opnieuw leeg. Persoonlijk vind ik de ligging hier perfect met al die fietsroutes, en dus ging ik de uitdaging aan om er een tweede zaak te vestigen", zegt Haes.

Ondanks de minder opportune economische tijden ziet Declercq het volledig zitten. De tuin en speeltuin werden heraangelegd, de keuken klaargestoomd en hij maakte het geheel gezelliger met nieuwe tafels en lichtere kleuren.

"De open haard die in de zaak staat, gaan we terug gebruiken. Vandaar de naam", vertelt Declercq. "Het is een hele uitdaging maar ik zie het volledig zitten. We zijn van mening dat als je iets graag doet, de klanten wel blijven komen. Met lekker eten en een vriendelijke bediening komen de mensen zeker terug."

Ook de menukaart werd volledig gepimpt. "Eén van onze specialiteiten zijn gemarineerde 'ribbekes'. Onze tweede specialiteit zijn de supergrote pannenkoeken, ofwel de 'Louis'. Jaren geleden waren ze een echte hit in Essen. Hoewel ze niet meer gebakken werden, kent iedereen ze nog wel", aldus Declercq.

Naast een gezonde bladzijde op de menukaart en late night snacks, kan u er ook terecht om gewoon iets drinken.

Al wie dit weekend langskomt, krijgt een glaasje Cava om de opening te vieren.

Eetcafé Den Haard is gesloten op dinsdag en woensdag.

Keuken is doorlopend open van 12u tot 22u

Greet WoutersMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio