Lierse gezondheidswinkel mag als eerste Farfalla verkopen

Gezondheidswinkel Druantia aan de Berlarij 98 in Lier mag als eerste en voorlopig enige in België de bioactieve cosmetica van het Zwitserse merk Farfalla verkoper. En daar is zaakvoerster Iris Van Dessel best trots op.

Van Rompaey Chris

Iris Van Dessel begon in 2003 een webwinkel met natuurlijke gezondheids- en verzorgingsproducten. "Als allergiepatiënt was ik op zoek naar dergelijke producten, maar die waren online in België niet te vinden. Tijdens mijn opleiding fytotherapie (kruidentherapie, red.) in Nederland was ik met zulke webshops al wel wat vertrouwd geraakt. Daarom ontstond het idee om er in eigen land zelf mee te beginnen", vertelt Iris.

"Steeds meer klanten vroegen me of ze de producten die ik verkocht ook ergens konden komen testen. Anderen wilden hun bestelling liefst zelf afhalen. Om aan die vragen te voldoen, opende ik in de lente van 2010 een winkel in de Berlarij in Lier. Behalve dat de klanten hier de natuurcosmetica kunnen uitproberen, kan ik hen ook uitgebreid professioneel adviseren", benadrukt Iris.

Iris Van Dessel is steeds op zoek naar nieuwigheden en naar nieuwe trends.

"Daarom breng ik jaarlijks een bezoek aan de biovakbeurs in het Duitse Nürnberg. Daar kwam ik in contact met Farfalla Essentials, een Zwitsers bedrijf dat gecertificeerde natuurcosmetica en aromatherapeutische producten maakt. Van het een kwam het ander en sinds kort ben ik hun eerste en enige verkooppunt in België. Ze hebben me zelfs tot hun Belgische verdeler gebombardeerd", lacht Iris.

Info: 03.480.47.77,

Chris VAN ROMPAEY


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio