Club gaat met 1-4 winnen bij Lokeren

Club Brugge is met 1-4 gaan winnen bij Lokeren. De Bruggelingen trokken zich moeizaam op gang en Lokeren faalde in de afwerking.

mceulemans

Na tien minuten vuurde Galitsios al een eerste waarschuwing af op de Club-defensie. Kujovic dook goed in de hoek en maakte de schuiver onschadelijk. Enkele minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Schols loodste de bal met een gelukje door de Brugse verdediging en Mokulu mocht de bal over Kujovic in doel lobben.

Traag op gang

In de 20ste minuut deed Harbaoui de Bruggelingen weer opschrikken toen zijn kopbal in het zijnet belandde. Club Brugge had in het wedstrijdbegin moeite met Lokeren en kon zelf geen gevaar creëren. Een banaanschot van Persons viel nog op het dak van het doel.

Op het half uur stak Club dan toch eens de neus aan het venster. Gudjohnsen zag zijn schot eerst afwijken op Lokeren-verdediger Taravel en dan tegen de lat gaan. Even later miste Harbaoui dé kans op de 2-0. Hij trapte alleen voor Kujovic de bal op de voet van de doelman.

Penalty na schwalbe

Lokeren zou het zich nog beklagen, want Lestienne bracht de bezoekers vijf minuten voor rust nog langszij. De Bruggeling mocht simpel met de bal in doel lopen nadat Scholz zijn tackle compleet miste en Bacca de assist liet geven. Kujovic moest nog redding brengen op de lijn na een stevige kopbal van Harbaoui.

Toch trokken de bezoekers aan de rust met een voorsprong de kleedkamers in. Met een prachtige vrije trap bereikte Lestienne het hoofd van Duarte, die de 1-2 voorbij Copa knikte. Ongeloof bij Lokeren. Vroeg in de tweede helft versierde Club een strafschop die er eigenlijk geen had mogen zijn. Copa ging de hoek in om eerst bij de bal te zijn, maar ging niet in de fout. Lestienne liet zich gewoon vallen. Odjidja knalde de penalty proper in de rechterbovenhoek.

Lokeren niet efficiënt

Harbaoui trof vervolgens aan de overkant de paal. De herneming van De Pauw gaat maar nipt naast. De Brugge-verdediging liet ondanks de ruime voorsprong geen solide indruk na. In minuut 55 moest Copa nog in twee tijden een loeihard schot van Bacca onschadelijk maken.

Met nog 25 minuten te spelen legde Odjidja de wedstrijd al in een definitieve plooi. De Brugse middenvelder kreeg de bal mooi mee van Bacca, omspeelde Scholz en Copa, om vanuit een bijzonder scherpe hoek te scoren: 1-4.

Vijf minuten voor tijd mocht Harbaoui nog eens uithalen, maar miste alweer een grote kans. Lokeren had kansen genoeg om te scoren, maar was vanavond niet efficiënt. Club Brugge wordt zo voorlopig vierde, op een puntje van Racing Genk. De top 3 komt zo weer iets meer onder druk te staan en het blijft spannend in Play-off I.

MCe Foto: Belga

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL