Cancellara: "Op het juiste moment juiste beslissing nemen"

"Om Parijs-Roubaix te winnen moet je op het juiste moment de juiste beslissing nemen", blikte topfavoriet Fabian Cancellara vrijdag vooruit.

mceulemans

"Ik ben blij dat ik hier zit. Voor hetzelfde geld was het over en out na mijn val in de Scheldeprijs. Daags nadien ging ik opnieuw tegen de vlakte en had ik terug veel kans om een zware blessure op te lopen, net als vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen."

Medische opvolging

"Ik word nu dagelijks opgevolgd door de dokter en de kinesist. Zij doen er alles aan om me in de beste conditie aan de start te krijgen. Tijdens de trainingstocht van donderdag viel ik zwaar op mijn heup en linkerelleboog. Maar die blessures vallen wel mee. Als je Parijs-Roubaix afwerkt heeft je hele lijf enkele dagen pijn. Dit kan er wel bij."

"Na het forfait van Tom Boonen schuift men mij als enige favoriet naar voor. Daar kan ik niet veel aan doen. Maar ik verwacht veel tegenstand van de renners van BMC, Sky, Lotto-Belisol en Omega Pharma-Quick.Step. Zij zullen er alles aan doen om mij elke meter het vuur aan de schenen te leggen. Ik kan evenwel terugvallen op een bijzonder sterke ploeg. Iedereen zal voor de start zijn rol binnen het team kennen."

"Zware koers is goed"

"Het mag zondag flink waaien. Hoe zwaarder de koers hoe beter voor Fabian", stelde RadioSchack-Leopardteam-baas Dirk Demol. "Die twee valpartijen hebben me wel een deeltje van mijn leven gekost. Eerst in Schoten hoorden wij op de radio dat Cancellara een van de slachtoffers was. Al bij al viel het toen mee.

Maar dan tijdens de verkenning, donderdag, sloeg hij neer tegen zowat 25 kilometer per uur. Op zo'n moment is de kans dat je iets breek heel groot. Ik werd echt niet goed toen ik hem zag liggen. De schade mag dan nog wel meevallen, echt ideaal is dit toch niet in voorbereiding op zo'n grote koers."

"Allen tegen één"

"Het zal allen tegen één zal worden. Cancellara is nu eenmaal de te kloppen man en bovendien is onze ploeg in de breedte heel sterk. Er is zeker een rol weggelegd voor Stijn Devolder, die in de Ronde van Vlaanderen bijzonder sterk was. Hij mag weer de taak op zich nemen van die van meesterknecht."

Belga Beeld: Photo News