Woeste gamer gaat Xbox met hakbijl te lijf (video)

Gamers kunnen al wel eens furieus uit de hoek komen in het heetst van de strijd, maar zo wild als onderstaande gamefreak tekeer gaat tegen zijn Xbox-console hebben we toch nog niet vaak meegemaakt.

jrosquin

Aanleiding voor de woede van de zogenaamde Francis is het gerucht over de maatregel die Microsoft treft met hun nieuwste Xbox-console. Het gerucht luidt dat je altijd online zou moeten zitten om te kunnen spelen met het apparaat. Ontwikkelaars zouden daarin een mogelijkheid zien om tweedehandse of illegale games te blokkeren.

YouTube-blogger Francis is niet bepaald te spreken over die ingreep en al zeker niet over de laconieke wijze waarop een Microsoft-medewerker de kritiek daarop pareerde. Creative director Adam Orth stelde op Twitter dat hij de heisa niet begrijpt omdat toch elk apparaat tegenwoordig verbonden is met het internet. Op de opmerking van een andere gamer die stelt dat het internet kan uitvallen tijdens het spelen, antwoordde Orth: "Elektriciteit kan ook uitvallen".

Die denigrerende uitlatingen schoten in het verkeerde keelgat bij de corpulente Francis, die zijn ongenoegen verbaal liet blijken en vervolgens zijn punt ook kracht bij zette door zijn X-box 360-apparaat met een hakbijl te lijf te gaan.

Bekijk het filmpje: