Een op de vier treinreizigers voelt zich niet veilig

Ongeveer een vierde van de treingebruikers heeft zich vorig jaar niet veilig gevoeld in het station, op de stationsparking of in de trein zelf. Dat is duidelijk meer dan in 2011.

tmas

De cijfers zijn afkomstig uit een driemaandelijkse interne tevredenheidsenquête van de NMBS. Ruim 20 procent voelde zich niet veilig in de trein, 23 procent in het vertrekstation en 29 procent op de parking van het station. Terwijl in 2012 20 procent zich in het algemeen niet veilig voelde, was dat in 2012 24 procent. Zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

"Onveiligheid is natuurlijk een subjectief gevoel, maar één op vier van onze klanten die zich onveilig voelt, is geen fraai resultaat", zegt woordvoerster Leen Uytterhoeven van de NMBS Holding in de kranten. "Daar kunnen we absoluut niet tevreden mee zijn."

"We blijven voluit inzetten op deze drie veiligheidspeilers", zegt Uytterhoeven. "Daarnaast doen we er alles aan om de sfeer in de stations zelf aangenamer en levendiger te maken. De stationshal moet een volwaardige ontmoetingsplaats zijn in de stad."

Belga Archieffoto