Fabre nu ook onder vuur voor mishandelen van vogelspinnen (video)

Jan Fabre is nog niet goed en wel bekomen van de mediastorm rond de vliegende katten op 't Schoon Verdiep of de Antwerpse kunstenaar dreigt al in een volgende dierenheisa verzeild te raken. Ditmaal omdat Fabre niet al te zachtaardig met vogelspinnen is omgesprongen.

jrosquin

De beelden van de katten die in de lucht van het Antwerpse stadhuis vlogen om vervolgens onzacht neer te komen op de trappen liggen nog vers in het collectieve geheugen. Wie dacht dat Fabre daaruit zijn lesje had geleerd is aan het verkeerde adres. Volgens de website Clint.be, die zich beroept op een artikel in het magazine van GAIA, heeft de kunstenaar in november vorig jaar voor beroering gezorgd op een expositie in Duitstalig België.

Scheermesjes

Een van zijn installaties bevatte vogelspinnen die hij voor het oog van het publiek liet vechten in de 'battlefield'. Om het allemaal nog wat bloederiger en 'spectaculairder' te maken plaatste Fabre scheermesjes rechtop. Het risico dat de dieren er hun lijfjes op zouden open halen was volgens GAIA erg groot en de aanwezige Michel Vandenbosch stapte meteen naar de organisatie van de tentoonstelling om 'het kunstwerk' weg te halen.

Volgens Clint antwoordde Fabre daarop laconiek. “Ik zal wat nagellak op de scheermesjes doen zodat ze niet meer zo scherp zijn”.

Foto's: BHul en PN

Bekijk een fragmentje: