Werkzaamheden houden stad in hun greep

Op drie plaatsen in Mechelen en een in Sint-Katelijne-Waver vinden vanaf maandag 8 april werkzaamheden plaats. Mechels Schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA) verwacht geen verkeershinder.

Geeraerts Nicholas

De vier straten worden maandag meteen afgesloten voor het verkeer. In de Mechelse Hoogstraat wordt de riolering onder handen genomen. De klus moet op woensdag 12 april om 16u geklaard zijn. Tot dan loopt er een omleiding via de Sint-Katelijnestraat en de IJzerenleen. De camera voor het autoluwe gebied aan museum Schepenhuis wordt drie dagen uitgeschakeld. Fietsers en voetgangers kunnen wel door.

Op de Antwerpsesteenweg, tussen de Netestraat en de Schaliënhoevedreef, gaat gastransportbedrijf Fluxys maandag van start met reparaties aan de gasleiding. Die ligt in het midden van de rijbaan, waardoor de werf en de machines twee rijstroken zullen innemen. Het verkeer wordt met tijdelijke verkeerslichten beurtelings over het resterende baanvak geleid. Vanaf 11 april is een vlotte doorgang weer mogelijk.

Elektriciteitsmaatschappij Eandis voert die dag dan weer een dringende herstelling uit aan een kabel in de Elektriciteitsstraat. Het verkeer kan de Elektriciteitsstraat enkel nog uitrijden richting N16.

In Sint-Katelijne-Waver vat het Agentschap Wegen en Verkeer ondertussen de voorbereidende werken aan voor de bouw van een brug aan de Mechelsesteenweg. Die brug moet de R6, de ring rond Mechelen, doortrekken tussen de Mechelsesteenweg en de Putsesteenweg in Bonheiden. De Mechelsesteenweg blijft open voor het verkeer, maar tot en met 12 april is het tijdelijk niet mogelijk om via deze baan naar de R6 te rijden.

Vandaag begint het Vlaams agentschap Waterwegen en Zeekanalen met de geplande baggerwerken aan de Dijle. De rechteroever wordt daarbij afgesloten. Via de linkeroever en het Douaneplein wordt een omleiding voorzien. De werkzaamheden zullen drie weken duren.

"Het is stom toeval dat die werken net samenvallen", verklaart schepen van Openbare Werken Bart De Nijn. "Door de paasvakantie verwacht ik geen verkeershinder, maar we houden zeker een oogje in het zeil."

NICHOLAS GEERAERTS

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio