1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

"We kunnen nog veel van hen leren" (audio)

In het zorgcentrum De Fontein in Borgerhout, was er voor de tweede maal een ontmoeting tussen ouderen en jongeren. Deze ontmoetingen maken deel uit van het project 'History for the future' van vzw Free Hands in samenwerking met zorgcentrum Antwerpen en vzw Bond Zonder Naam. In een eerste ontmoeting leerden de jongeren, allemaal van andere origine, de oudere mensen eten uit hun cultuur kennen. Nu was het de beurt aan de jongeren om bij te leren. Een snelcursus breien stond op het programma. Lees en beluister hoe jong en oud deze fijne namiddag beleefden.

fvandervreken

Abdelkarim Belhafkih (26) leert de knepen van het vak van Eveline Welter (81).

Younes Oulichki (22) legt uit waarom hij als jonge kerel meedoet aan een namiddag breien. Leerkracht van dienst is Elly Bisschop (69), die het fijn vindt dat ze de jongeren iets kan bijbrengen.

Mohamed Ouaamari (22) is een van de bezielers van het project 'History for the future'. Hij legt uit hoe het project tot stand is gekomen. Mohamed bracht zijn namiddag door met Victoria Jacobs (84).

Anas Tlaqui (18) vindt een goede leermeerster in Augusta 'Gusje' Dandus (87). Anas spreekt over een van zijn fijnste dagen van het jaar. Gusje is blij met het bezoek en begrijpt de vooroordelen tegenover allochtone jongeren niet.

Ine De Rycke (29) is projectmedewerker bij Bond Zonder Naam. Ook zij steunt het project van Free Hands volledig. Paula Peeters (80) is een van de bewoonsters van De Fontein. Zij vindt vooroordelen iets te gemakkelijk. Luister naar wat ze beiden te zeggen hebben.

Reactie Ine:

Reactie Paula:

Foto's: Wim Hendrix

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio