1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sven Boonen: "Tom komt deze klap wel te boven"

Sven Boonen (30) is de kleine broer van Tom (32). Sven is er van overtuigd dat Tom ook deze klap weer te boven zal komen.

jrosquin

“Dat was inderdaad een behoorlijk koude douche”, verwijst de jongere broer naar afgelopen zondag. “De wet van Murphy, hé. Na zijn val in Wevelgem dacht ik dat we het ergste leed achter de rug hadden. Niet dus. Ach, in 2011 is het hem ook overkomen, zo’n jaar vol tegenslag. Dat is het leven, hé.”

“Ook hier geraakt hij wel over”, grijnst Sven. “Woensdag is hij toch al langsgekomen om samen naar de Scheldeprijs te kijken. En geloof me, hij zal zondag heus wel voor de televisie zitten bij Parijs - Roubaix. Maar het zal met een bloedend hartje zijn. Dit waren zijn weken, hé.”

Lees ook: Tom Boonen brak ook een rib

Hechte familie

De Boonens vormen een hechte familie, nu nog. “Onze ouders stonden altijd voor ons klaar zonder dat ze ons verwenden. Zij leven voor hun kinderen met ons ma als de fundering. Maar ook onze pa is belangrijk. Tom is nu toch al meer dan tien jaar prof maar belt nog regelmatig om raad. En hij luistert meestal (lacht).”

De broers horen en zien elkaar veel. “We gaan regelmatig samen fietsen”, zegt Sven. “Het probleem is dat zijn agenda overvol zit. We zouden in april eens graag een weekendje doen met onze ouders en de vriendinnen. Een datum prikken is echt niet simpel."

Bacterie

Sven is broer in goede maar ook in minder goede dagen. “Toen hij in het ziekenhuis lag met die darminfectie, zijn we alle dagen langs geweest”, klinkt het. “Maar de echte schrik was er met die bacterie in de elleboog. Een paar uur later en hij was zijn arm kwijt, een dag later en hij was er misschien niet meer geweest. Die dag hebben ze ons serieus met onze voeten op de grond gezet. Ik kon dat echt niet vatten. Het was een wondje van niets, ik heb het zelf gezien. Het ene moment was hij nog supergezond, het volgende moment lag hij in de spoed op de operatietafel."

Guy Van Den Langenbergh

Lees het hele interview in de sportkatern van Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Tom Boonen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio