Farmareus wil nieuwe ongevallen voor deur vermijden

Na twee ongevallen voor de deur van MSD, waaronder een dodelijk, heeft de Heistse farmareus beslist om het heft mee in handen te nemen en iets te doen aan de verkeerssituatie rond het bedrijf.

Bert Provoost

MSD Heist, vroeger gekend onder de naam Schering-Plough, stelt zo'n 900 mensen tewerk in het Heistse industriepark aan de Schoorstraat. Eind vorig jaar sloeg het noodlot toe, toen de 66-jarige Mady Mauriën ter hoogte van het bedrijf gegrepen werd door een passerende vrachtwagen en ter plekke stierf. Dat voorval was nog niet verteerd, of er was al opnieuw een ernstig incident. Een medewerker werd gegrepen door een auto en was maanden werkonbekwaam.

"Zulke dingen liggen voor ons en voor de directie van de hoofdzetel in de Verenigde Staten erg gevoelig. Veiligheid is onze topprioriteit. Daarom hebben we zelf actie ondernomen om de verkeerssituatie op en rond het bedrijf veiliger te maken. Want om onze parking te bereiken moeten veel werknemers de straat oversteken", legt financieel directeur Bart Schouteden uit.

MSD schakelde op eigen kosten het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid in en liet een verkeersstudie maken. De resultaten van het rapport zullen verder met het gemeentebestuur van Heist besproken worden. "We stellen voor dat de oversteekplaats aan de Schoorstraat richting de parking veiliger wordt. Daarom dringen we er bij de gemeente op aan om een verhoogde oversteek aan te leggen, zodat de auto's zouden vertragen. Ze hebben beloofd om het te bekijken. De samenwerking verloopt erg constructief."

Ook andere maatregelen staan op de planning of zijn al uitgevoerd.

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

Foto Dirk Vertommen

Bert Provoost


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio