Roelandts: "Niet wachten op Cancellara"

Jürgen Roelandts (Lotto-Belisol) wil ook in Parijs-Roubaix opnieuw van zich doen spreken Andere koers, zelfde tactiek: ook zondag zal Jürgen Roelandts niet wachten op de verzamelde werken van Fabian Cancellara om een gooi naar glorie te doen. "Zonder pech of tactisch geblunder is er zondag maar één favoriet: Cancellara. En toch zal ik opnieuw anticiperen."

drombouts

"Het wordt een stoffige hel, voorspelt Roelandts. "Met zes man viel het nog mee op de verkenning maar als er straks een peloton overheen dendert, krijg je gegarandeerd veel stof. Als het droog blijft tenminste."

De bakkerszoon uit Bodegem wist in de Ronde perfect waar hij zijn slag moest slaan. Op de Noord-Franse kasseien is het moeilijker om de juiste keuze te maken. "Roubaix is veel moeilijker te controleren. Je mag er zeker van zijn dat het veel sneller in groepjes uit elkaar zal vallen. Ik vermoed dan ook dat er meer plaatsen zijn om toe te slaan."

"Je mag echter niet samen met de Zwitser naar Carrefour de l'Arbre gaan. Anticiperen is opnieuw de opdracht: ik ga niet wachten op Cancellara. Want laten we eerlijk zijn: zonder pech of tactisch geblunder is er maar één favoriet en dat is Fabian."

GVDL

Foto Belga