Schupstraat veel vermeld in databank Offshore leaks

De Antwerpse diamantsector komt prominent in beeld in het Offshore leaksverhaal. De sector hult zich voorlopig in stilzwijgen. Maar als de onthullingen tot een grootschalig onderzoek leiden, zou dat het zoveelste op rij zijn in de Antwerpse diamant, die opnieuw imagoschade lijdt.

drombouts

Volgens de onderzoeksjournalisten die het Offshore leaksverhaal naar buiten brachten, waren het vooral Antwerpse diamantairs die massa's geld in belastingparadijzen parkeerden. Maar op het vlak van concrete informatie bleef gisteren iedereen op zijn honger. De info bleef beperkt tot vijf initialen van personen of firma's uit de Antwerpse regio.

Le Soir-journalist Alain Lallemand lichtte wel een tipje van de sluier. Hij zei dat bij een simpele doorzoeking van de databank van Offshore leaks het woord Schupstraat geregeld tegenkwam. "Als je in een straat van ongeveer 200 meter vijftien namen tegenkomt in het onderzoek, vind ik dat heel veel", zei Lallemand.

En dat is wel pijnlijk nieuws voor de diamantsector, want de Schupstraat vormt samen met de Hoveniersstraat het hart van de Antwerpse diamantwijk. Lallemand vertelde ook dat het vooral om Indiase diamantairs ging.

Vanuit de sector kon of wou donderdag niemand officieel commentaar geven. Ari Epstein, directeur van het Antwerp World Diamond Center, liet van op een kinderfeestje in het buitenland weten dat hij niet wilde reageren. Ook andere diamantairs vertrokken deze paasperiode op gezinsvakantie.

Een topdiamantair gaf grif toe dat ook hij de berichten met de nodige belangstelling had gevolgd, al hadden ze hem niet zenuwachtig gemaakt.

Gelet op die verklaringen houdt de sector zich sterk. Slecht één anonieme diamantair besefte de ernst van de situatie. "Er zijn er die gaan bloeden", zei hij gelaten.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

AK/JVB

Beeld Google Street View

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio