1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Olijfolie verjaagt het hongergevoel

Wanneer mensen op dieet gaan, zijn vetten doorgaans het eerste dat eraan moet geloven. Niet geheel onlogisch, aangezien vetten per gram meer calorieën bevatten dan eiwitten of koolhydraten, maar ze helemaal van het menu schrappen is geen goed idee. Het menselijk lichaam heeft nu eenmaal vetten nodig om optimaal te functioneren, al bestaan er grote verschillen tussen de verschillende soorten vet.

wverhaert

Zo wordt olijfolie al langer geprezen om zijn beschermende eigenschappen tegen hart- en vaatziekten, maar ook in de afvalrace is het mediterrane goedje van goudwaarde. Uit een Oostenrijks onderzoek blijkt dat een dagelijkse portie olijfolie helpt om het hongergevoel te reguleren, veel meer dan andere veelgebruikte vetstoffen als reuzel, boter of koolzaadolie.

Nog opmerkelijker is dat ook de oorsprong van de olijfolie een rol speelt. Zo blijkt Italiaanse olijfolie beter geschikt dan Spaanse of Griekse om een verzadigd gevoel te bekomen. Volgens de onderzoekers komt dat door de grotere aanwezigheid van Hexanal en E2-Hexanal, twee aromacomponenten die bijdragen tot een betere verzadiging.

Metro / Photo News

MEER OVER Eten & Drinken