Bibliotheekfiliaal Terhagen sluit deuren

Het bibliotheekpunt Terhagen in het Hof van Crequi sluit vanaf 1 juli de deuren.  “Ondanks die inspanningen om deze locatie populair te maken, bleven de resultaten uit ” zegt cultuurschepen Niki Dens. "De bezoekerscijfers bleven dalen en staan niet meer tot in verhouding tot de kost. De ontleningcijfers liggen met veertig per maand lager dan één procent van de totale uitleningen van de bibliotheken in de gemeente.”

Wijckmans Jef

Dit alles deed het gemeentebestuur beslissen het bibliotheekpunt vanaf 1 juli 2013 te sluiten. De voormalige leden van deze locatie en de inwoners van Terhagen worden op de hoogte gebracht en ontvangen een uitnodiging voor een introductie in de hoofdbibliotheek in Rumst. Ze ontvangen ook een tegoedbon voor één jaar gratis lidgeld in de hoofdbibliotheek, en voordeelbonnen voor het ontlenen van twee DVD’s.

De beslissing van de meerderheid kon op geen begrip rekenen bij de oppositie. Schepen Dens, die niet verder kwam dan het voorlezen van een vooraf geschreven verklaring was kop van jut bij zowel Marc Verrept (Vlaams Belang) als André Gielis (3D)   en Christine Jacobs (sp.a). “Eens te meer zijn de bewoners van deze kleine deelgemeente de dupe” was hun grootste klacht. Jef Wijckmans

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio