Witte Huis niet verbaasd over gedrag Noord-Korea

Het Witte Huis zegt dat de Verenigde Staten "alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen" nemen na de dreiging van Noord-Korea om een nucleaire aanval uit te voeren. Het Witte Huis is desondanks niet verbaasd over het gedrag van Pyongyang.

drombouts

De woordvoerder van het Witte Huis, Jay Carney, wou geen commentaar kwijt over de raket die Noord-Korea volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie zou verplaatst hebben naar de Oostkust. "Ik kan alleen zeggen dat we de informatie in de pers gezien hebben en dat we de situatie op het Koreaanse schiereiland op de voet blijven volgen", zei Carney.

Het hoofd van Defensie in Zuid-Korea, Kim Kwan-Jin, had eerder voor het parlement verklaard dat de raket in kwestie een "aanzienlijke afstand" kan overbruggen, maar het Amerikaanse continent niet kan bereiken. Hij moest ook toegeven niet te weten of de raket uitgerust was met wapens.

Carney zei dat de verklaringen van het Noord-Koreaanse regime, dat onder meer sprak van een nucleaire aanval tegen de VS, "vertrouwde elementen" bevatten. "We zijn daar natuurlijk bezorgd over en we nemen alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen."

Belga

Foto Reuters