1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Huurders villa in Schilde breken alles uit voor verkoop

"Het is allemaal nog veel erger dan ik het me voorstelde. Dat de keuken van 200.000 euro verdwenen was, wist ik al. Maar nu zie ik dat het hele huis vol met afval ligt."

drombouts

Het huilen stond Christiaan van Wijck donderdag nader dan het lachen. De Schildenaar had eerder die dag het vonnis in handen gekregen, waardoor hij zijn domein opnieuw mocht betreden. Van Wijck had zijn villa verhuurd terwijl hij op vakantie was vertrokken, maar de huurders braken zowat alles wat waarde had af, allicht om te kunnen verkopen.

Nadat een keuken van 200.000 euro al was gesleten voor 9000 euro, had de eigenaar vorige week een deurwaarder en de politie opgetrommeld om een inventaris te maken van alle goederen die op dat moment nog in de villa aanwezig waren. Zo zou hij toch nog iets van de inboedel kunnen redden.

Maar donderdag belandde hij van de ene verbazing in de andere. "De bijkeuken is totaal vernield, de kasten voor de wasmachine, de toog, alles is weg", sakkert Van Wijck in Gazet van Antwerpen. "De knop van de lift is verdwenen en dure eiken wandpanelen zijn losgetrokken."

In de kelder was de stank niet te harden. Hier hadden de huurders er niets beters op gevonden dan er een honden- en kattenhok van te maken.

En toen trok Christiaan door de tuin. "De blauwsteen rond de vijvers is stuk, de vissen zijn verdwenen, elektriciteitsleidingen zijn uit de grond getrokken. En waarom in hemelsnaam? Gewoon puur vandalisme!"

PASCAL VAN NUFFEL

Foto's Dirk Kerstens