Carré ondertekent Quality Nights Charter

Discotheek Carré, dat al 22 jaar de hoogste kwaliteitsnorm wil behalen in het uitgangsleven, heeft als enige Vlaamse club buiten Antwerpen het Quality Nights Charter ondertekend. Daarmee promoot het veilig en gezond uitgaan.

jrosquin

Om zo'n Quality Nights Charter te ondertekenen moet je zes basisprincipes onderschrijven: het personeel moet goed opgeleid zijn op het gebied van alcohol- en drugsproblematiek en conflictbeheer, je moet condooms aanbieden voor veilige seks, gratis water voorzien, oordopjes en een decibelmeter en initiatieven nemen voor veilig vervoer en ten slotte voldoende informeren en sensibiliseren. "Carré voldeed al aan de meeste van die eisen. Bovendien scoren we ook op vijf van de zes nevencriteria met een chill-outruimte, een EHBO-ruimte, een vestiaire, klimaatregeling en gezonde voeding", zegt Hans De Smedt, woordvoerder van Carré.

Carré Willebroek is de eerste Vlaamse club buiten Antwerpen die meedoet.

Ter gelegenheid van de ondertekening stelden zowel het Belgisch Instituut voor VerkeersVeiligheid (BIV) als de Responsible Young Drivers (RYD) hun nieuwste acties voor. Bij het BIVV gaat het om een nieuwe app die jongeren moet aanzetten om de BOBs in de bloemetjes te zetten, bij RYD om een intelligente en vooral verantwoordelijke slagboom waarin een alcoholmeter verwerkt zit.

Lees alles over het Quality Nights Charter in onze vrijdagkrant, in onze zaterdagkrant brengen we een uitgebreid interview met Stefaan Robbrecht, de nieuwe manager van Carré.

Patrick POPPE

Foto: JHS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Carré