Geen titelkamp voor Sugar Jackson

Sugar Jackson zal zijn Europese titel boksen bij de superwelters niet kunnen verdedigen. De Europese boksbond heeft de toelating voor de titelkamp tegen de Italiaan Giuseppe Langella ingetrokken.

jrosquin

Titelverdediger Jackson had op 31 mei in Antwerpen tegen Langella moeten aantreden. De 32-jarige bokser kreeg echter twee maanden verplichte rust voorgeschreven nadat hij vrijdag op het boksgala in Gent knock-out gemept werd door de Fransman Franck Haroche Horta.

Nieuwe datum?

Voorlopig is de titelkamp uitgesteld, maar het is lang niet zeker of er een nieuwe datum komt. Jackson kreeg al de raad om wegens medische redenen definitief te stoppen met boksen. Als Jackson dat advies niet opvolgt, kan zijn licentie ook ingetrokken worden door de Medische Commissie van de boksbond.

Jackson werd in september 2012 Europees kampioen door de Fransman Jimmy Colas na twaalf rondes op punten te verslaan. Vrijdag leed hij zijn zevende nederlaag in 51 profkampen. Het was de vierde keer dat hij knock-out ging. Hij heeft 43 zeges, waarvan 29 met KO, en één onbesliste kamp op zijn palmares.

Foto: Belga Sugar Jackson krijgt tijdens het Gentse boksgala rake klappen van de Fransman Franck Haroche Horta

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio