1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Volle wenkbrauwen dé nieuwe lentetrend

Als we modekenners mogen geloven, krijgt de lente er na de sokken in de hak een nieuwe trend bij. Dikke, aangezette wenkbrauwen worden hét accessoire van de modebewuste vrouw.

drombouts

De fijne, geplukte wenkbrauwen die razend populair waren in de jaren 90, behoren binnenkort tot het verleden. Als het van de modegoeroes afhangt, zien we tijdens de lente van 2013 alleen maar forse wenkbrauwen opduiken.

Dé trendsetter van het nieuwe modeverschijnsel is het Britse model Cara Delevingne, zelf eigenares van een stel volumineuze wenkbrauwen. Op de New York Fashion Week mocht ze onder meer op de catwalk paraderen voor Tommy Hilfiger, Diane von Furstenberg en Caroline Herrera.

Al snel pikten veel vrouwen de catwalktrend op. De Britse retailer Debenhams rapporteert al een stijging van 90 procent van de verkoop van wenkbrauwpotloden. Ook Amerikaans actrice Jessica Alba (foto) sprong mee op de kar en verscheen op de Paris Fashion Week met opvallend vollere wenkbrauwen.

Ook Denise Ramaekers, zaakvoerdster van het schoonheidsinstituut Mar Le Beau, is er van overtuigd dat we hier in Vlaanderen vollere wenkbrauwen gaan zien. "Eigenlijk zien we die tendens al een aantal maanden", vertelt Denise.

"De La Esterella-look die vroeger zo populair was, is nu helemaal not done." Denise is heel positief over de nieuwste modetrend. "Wenkbrauwen bepalen voor het grootste deel je uitstraling en door ze extra in de verf te zetten, creëer je meer expressie in je gezicht."

MEER OVER Mode & Beauty