De Gelder wil Haentjens inruilen voor Vermassen

Ook vanuit zijn cel in de gevangenis van Oudenaarde blijft Kim De Gelder zich verzetten tegen zijn advocaat Jaak Haentjens. Aan de gevangenisdirectie liet de veroordeelde kindermoordenaar weten dat hij een nieuwe advocaat wilt. De Gelder heeft zelfs al een naam in gedachten: Jef Vermassen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

jrosquin

Tijdens het proces-De Gelder in Gent kwam het afgelopen maand regelmatig tot een aanvaring tussen de beschuldigde en zijn raadsman. Dat zorgde voor hallucinante momenten waarbij De Gelder Haentjens openlijk afviel.

Vanuit zijn cel blijft De Gelder zich verzetten tegen zijn advocaat. De 24-jarige Oost-Vlaming zou hebben gevraagd of hij voortaan zou kunnen bijgestaan worden door Jef Vermassen, nota bene de advocaat die tijdens het proces de nabestaanden van drie van de dodelijke slachtoffers vertegenwoordigde. Meermaals haalde Vermassen hard uit naar De Gelder, die hij een pathologische leugenaar, manipulator en seriemoordenaar noemde.

In the picture

Dat lijkt De Gelder dus niet te deren, maar zover zal het allicht niet komen. Vermassen zelf is momenteel op vakantie in het buitenland en zijn assistente Virginie Cottyn liet weten dat de topadvocaat de vraag waarschijnlijk zelfs niet in overweging zal nemen. "Hij zegt dit gewoon om in the picture te blijven", zo interpreteert Cottyn de vreemde demarche van De Gelder.

Volgens Jaak Haentjens bewijst dit alleen hoe incoherent de uitspraken en de denkwijze van De Gelder niet zijn. Ook sluit Haentjens uit dat Vermassen een bezoek brengt aan De Gelder, zoals die eerste dat wenste te doen. Vermassen zei op die manier de motieven van De Gelder alsnog te willen achterhalen.

Inmiddels wil Jaak Haentjens nog steeds niet kwijt of hij nu al dan niet in cassatie wil gaan tegen de veroordeling van zijn cliënt.

Bron: HN

Foto: Belga vlnr. Kris Luyckx, Kim De Gelder, Virginie Cottyn, Jef Vermassen en Jaak Haentjens

Vastgoed

Jobs in de regio