Einde nabij voor Sugar Jackson

Het machteloze verweer en de onvermijdelijke KO waarmee Sugar Jackson (32) vrijdagavond een Gentse ring verliet, doen vrezen voor zijn verdere loopbaan. De man zelf blijft hopen op betere tijden, maar zelfs coach/manager Renald De Vulder vreest dat het einde nabij is.

drombouts

Sugar Jackson ging vrijdag driemaal in anderhalve ronde tegen het canvas. Hij was dermate toegetakeld dat de ringarts hem prompt een dubbele portie verplichte rust voorschreef, zestig dagen in plaats van dertig dagen.

"Kan Jackson het nog opbrengen om volledig voor zijn sport te leven? Hij is vader van twee kinderen, die veel van zijn mentale energie opeisen", zegt De Vulder. "Ach, het is voor elke atleet moeilijk om toe te geven dat het voorbij is. Nu verliest hij tegen boksers die hij vijf jaar geleden nog opgegeten zou hebben. Zijn boksstijl - heel aanvallend, uitdelen en incasseren - eist zijn tol."

Sugar Jackson en vrouw Tania De Meyer roeien tegen de stroom in. "De mensen hoeven zich geen zorgen te maken", vertelt Tania. "Jackson gaat gewoon verder boksen. Hij heeft iets aan zijn oog, dat klopt. Maar alle andere medische onderzoeken bleken gunstig."

Lees morgen meer in uw krant.

Bekijk hier de reportage van ATV.

MV

Foto Belga

MEER OVER interactief