Paolo Di Canio nieuwe coach van Simon Mignolet bij Sunderland

Paolo Di Canio nieuwe coach van Simon Mignolet bij Sunderland

Paolo Di Canio nieuwe coach van Simon Mignolet bij Sunderland

Print
De Italiaan Paolo Di Canio is zondagavond aangesteld als nieuwe hoofdcoach van Premier League-club Sunderland. Dat maakte het team van Rode Duivel Simon Mignolet bekend op de clubwebsite.

Di Canio zal vanaf maandag aan het roer staan bij de Black Cats.

De 44-jarige Di Canio, die een contract voor twee seizoenen en een half ondertekende, volgt de Noord-Ier Martin O'Neill op. Die was zaterdag ontslagen naar aanleiding van de teleurstellende resultaten. Sunderland leed zaterdag op de 31e competitiespeeldag een 0-1 thuisnederlaag tegen competitieleider Manchester United en zakte in de stand daardoor naar een zestiende plaats. Het heeft slechts één punt meer dan de nummers zeventien en achttien Wigan (dat een wedstrijd minder gespeeld heeft) en Aston Villa.

Di Canio, een ex-speler van onder meer Lazio, Juventus, AC Milan, Celtic en West Ham, was vanaf het seizoen 2011-2012 coach bij de Engelse derdeklasser Swindon Town. Daar nam hij zes weken geleden zelf ontslag. Enkele dagen later raakte nog bekend dat de voormalige spits bij de club had ingebroken om souvenirs te recupereren. Op bewakingsbeelden was te zien hoe de Italiaan in de gebouwen van de club binnendrong en in zijn voormalige kantoor kaders van de muren trok en kapotsloeg.

Belga

Meer sportnieuws