Peter Sagan: "Fabian was de sterkste"

Peter Sagan: Fabian was de sterkste

Peter Sagan: "Fabian was de sterkste"

Print
De twee topfavorieten voor de eindzege in de Ronde van Vlaanderen, Peter Sagan en Fabian Cancellara, hebben hun rol meer dan vervuld. Cancellara was de beste en schreef 'Vlaanderens Mooiste' voor de tweede keer in zijn carrière op zijn naam. Achteraf gaf Sagan, die tweede werd op bijna anderhalve minuut, ruiterlijk toe dat de beste renner gewonnen had.

"Fabian was gewoonweg de sterkste man in koers", gaf Sagan zonder schroom toe. "Ik heb er een mooie periode opzitten met winst in Gent-Wevelgem en dichtste ereplaatsen in Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen. Ik pas wel voor Parijs-Roubaix van komende week".

"Ik ben tevreden over mijn koers, ik heb nog tijd genoeg om op zoek te gaan naar de overwinning in een koers zo moeilijk als deze", zei Sagan. "Ik ben gevallen op 100 kilometer van de aankomst, toen iemand vertraagde terwijl ik aan het eten was. Ik ben teruggekomen en heb er alles aan gedaan om vanvoor te blijven".

"Op de Oude Kwaremont vond er een eerste schifting plaats. Daar kon ik Fabian nog wel volgen. Op de Paterberg ging het te snel voor mij. Ik moest hem laten gaan en wist van dat punt dat een tweede plaats het meest haalbare was omdat ik gewoon geen antwoord op zijn demarrage had. In de daaropvolgende sprint kon ik Roelandts gemakkelijk achter mij houden", stelde de Slovaak, die tijdens de podiumceremonie nog een podiumdame in het achterwerk kneep.

Belga

Meer sportnieuws