Geen Parijs-Roubaix
 voor Tom Boonen

Geen Parijs-Roubaix voor Tom Boonen

Geen Parijs-Roubaix voor Tom Boonen

Print
Belgisch kampioen Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) zal volgende zondag niet kunnen starten in Parijs-Roubaix (WorldTour).

De Bom van Balen smakte zondag al na 19 km tegen de grond in de Ronde van Vlaanderen nadat hij, naar verluidt, tegen een paaltje was gereden. Hij werd geraakt aan heup, knie en elleboog en voor onderzoek overgebracht naar het Stedelijk ziekenhuis van Roeselare. Dat kon hij snel verlaten.

"Tom heeft vier draadjes in de knie en een zware bloeduitstorting op zijn heup", verduidelijkte Lefevere aan Sportweekend. "Starten in Parijs-Roubaix mogen we hem niet aandoen. Dat betekent dat hij een kruis moet maken over zijn voorjaar. Tom kende tot nu toe een bijzonder ongelukkig seizoen, met eerst een infectie in zijn darmen, daarna een bacterie en bijhorende operatie aan zijn elleboog, een val in Gent-Wevelgem en nu deze val in de Ronde", sakkerde manager Patrick Lefevere tegen Sportweekend.

Boonen won de heroïsche kasseiklassieker al viermaal en had vorige week alleen recordhouder kunnen worden met vijf zeges in Roubaix.

Belga

MEEST RECENT