Jurgen Roelandts: "Een derde plaats was het meest haalbare"

Jurgen Roelandts: Een derde plaats was het meest haalbare

Jurgen Roelandts: "Een derde plaats was het meest haalbare"

Print
Jurgen Roelandts (Lotto-Belisol) heeft zondag in de Ronde van Vlaanderen met een podiumplaats sportieve revanche genomen na zijn tegenslag in Gent-Wevelgem.

"Ik had vooraf gezegd dat ik weg wou zijn voor de Oude Kwaremont en daar ben ik in geslaagd", gaf Roelandts mee. "Daar ben ik vol doorgegaan en in de afdaling had ik een kleine voorsprong. Van dan af ben ik alles blijven geven. Het was nog zowat 20 kilometer te rijden en ik kreeg naderhand het gezelschap van Fabian Cancellara en Peter Sagan.

"Cancellara ging vol door op de Paterberg en dat op een meer dan indrukwekkende wijze. Ik kon niet volgen, anders zou ik mezelf opblazen. Sagan leek nog even te kunnen aanklampen maar uiteindelijk ging ook bij hem het licht uit. Ik wist dat ik dan maar één ding te doen had en dat was aanklampen bij de Slovaak. Daarin slaagde ik en met ons twee trokken we naar de eindmeet. Ik ging op zowat honderd meter van de finish aan maar zag snel dat Sagan kwam en wist dat een derde plaats het meest haalbare was."

Belga

MEEST RECENT