Organisatoren Hestival leggen laatste hand aan programma

Organisatoren Hestival leggen laatste hand aan programma

Organisatoren Hestival leggen laatste hand aan programma

Print
Heist-op-den-Berg - Nu Maanrock een jaar overslaat, is Hestival plots het grootste festival uit het arrondissement. Met veel goede moed wordt ondertussen gewerkt aan de nieuwe editie. Ook wordt er gewerkt aan een rijkgevuld programma met grote namen. Maar evident is dat niet, lieten de organisatoren eerder deze week in onze krant verstaan.
"We beginnen met een kinderact, en dat kunnen we wel al vertellen: het is Kapitein Winokio. Daarna komen er rockgroepjes voor een jong en iets ouder publiek. Dan is er onze hoofdact, waarna het geheel wordt afgesloten met een dj. De laatste contracten zijn binnen, maar het is nog niet helemaal rond."

"De vijver geraakt leeggevist. Groepen als De Mens, die voor ons een grote naam is, heb je al gehad. De eisen van andere groepen swingen de pan uit, en dan zwijgen we nog over exclusiviteitsconcerten. Een van de vorige edities hadden we Milow, bijvoorbeeld, tot die ook naar Werchter ging. En wij konden het vergeten."

"De prijzenslag is bijna onhoudbaar geworden. De cd- en onlineverkoop loopt duidelijk niet zoals gewenst, en dus krijgen festivals de rekening gepresenteerd. Dat zorgt voor een systeem van bod en opbod. Sommige bands zeggen zelfs: doe ons maar een bod. Wat moeten of kunnen wij bieden? Als ze elders iets meer krijgen, zijn ze weg. En dan zijn er natuurlijk de bands die weigeren om op een gratis festival te spelen. Triggerfinger bijvoorbeeld. Of artiesten die er maar een beperkt aantal doen, genre Trixie Whitley. Maar goed, de prijzen zijn de grootste vijand. Die gaan niet omhoog a ratio van de index, hè. Groepen die vandaag 15.000 euro vragen, willen volgend jaar misschien 25.000 euro."

Wel een geruststellende gedachte is dat de gemeente belooft om bij te springen als een editie zwaar tegenvalt, bijvoorbeeld door extreme weersomstandigheden. Maar tot hiertoe is dat nog nooit moeten gebeuren.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio