Honderden kinderen rapen 300.000 paaseieren in Brusselse parken

Ondanks de bittere kou zijn zondagmiddag honderden kinderen in negen Brusselse parken op zoek gegaan naar 300.000 paaseieren. Die werden dit jaar geleverd door chocoladeproducent Leonidas, die zijn 100ste verjaardag viert. Volgens de organisatoren verliep alles zonder incidenten en zijn vermoedelijk alle eieren gevonden.

awillems

De eierenraap was een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in samenwerking met de verschillende Brusselse gemeenten en radiozender Bel RTL. De 300.000 eieren lagen verspreid over het park van Brussel, het Astridpark in Anderlecht, het Pierre Paulus Park in Sint-Gillis, het Tournay-Solvaypark in Watermaal-Bosvoorde, het Wolvendaelpark in Ukkel, het Heilig-Hartsquare in Oudergem, het Viaductpark in Elsene, het Armand Steurssquare in Sint-Joost-Ten-Node en het Sint-Antoniusplein in Vorst.

Vorig jaar brak de Brusselse paaseierenraap nog een wereldrecord. Toen raapten een paar duizend kinderen 505.000 chocoladen eieren, goed voor een vermelding in het Guinness Book of Records.

Belga

Vastgoed

Jobs in de regio