Cancellara wint Ronde van Vlaanderen

Cancellara wint Ronde van Vlaanderen

Cancellara wint Ronde van Vlaanderen

Print
De 32-jarige Fabian Cancellara (RadioShack-Leopard Trek) heeft zondag de 97e editie van de Ronde van Vlaanderen (WorldTour), met start in Brugge en aankomst na 256 kilometer in Oudenaarde, gewonnen. De Zwitser haalde het na een solo van zowat 14 kilometer en dit na een splijtende demarrage op de Paterberg. De Slovaak Peter Sagan werd tweede voor Jurgen Roelandts.

Na amper 19 kilometer verloor de Ronde van Vlaanderen reeds een favoriet voor de zege. Tom Boonen moest na val opgeven.

Een vlucht met zeven kleurde de eerste wedstrijdhelft. Laurens De Vreese bleef hiervan als enige over toen zich een nieuwe kopgroep vormde waar ook André Greipel, Marcel Sieberg, Michal Kwiatkowski en Maarten Tjallingii deel van uitmaakten.

De wedstrijd spatte uiteindelijk pas echt open tijdens de laatste beklimming van de Oude Kwaremont, op 17 kilometer van de finish. Jurgen Roelandts was daar weggesprongen uit een kopgroep van vijf. Achter hem ging Fabian Cancellara fors door. Enkel Peter Sagan kon hem bijbenen. Roelandts kreeg wat verderop het gezelschap van de tweede topfavorieten voor de eindzege.

Op de Paterberg moest eerst Roelandts eraf. Op zo'n 100 meter voor de top ging het ook voor de Slovaak Sagan veel te snel. Fabian Cancellara mocht van dan af beginnen aan een tijdrit van zowat 13 kilometer. Gaandeweg bouwde de Zwitser zijn voorsprong op tot zowat een minuut. In de sprint voor de tweede plaats was Sagan de betere van Roelandts.

Foto: Belga

MEEST RECENT