"Weinig hoop" voor 72 vermisten na aardverschuiving Tibet

Weinig hoop voor 72 vermisten na aardverschuiving Tibet

"Weinig hoop" voor 72 vermisten na aardverschuiving Tibet

Print
Na de zware aardverschuiving van vrijdag in Tibet zijn al elf dodelijke slachtoffers gevonden. Bij die aardverschuiving werd het kamp van de arbeiders in een kopermijn nabij Lhasa, de regionale hoofdstad van Tibet, helemaal bedolven. Voor de 72 vermisten is er volgens staatsmedia nog maar "weinig hoop".

Honderden reddingswerkers zetten voor de derde dag op rij alle middelen in om in het onherbergzame gebied toch nog overlevenden te vinden, maar officiële bronnen vrezen dat ze onder de goed 2 miljoen kubieke meter modder, stenen en puin geen overlevende meer zullen vinden.

11 doden bevestigd

De afgelopen uren werden nog 11 lichamen gevonden, wat de totale dodentol op 11 brengt. Ongeveer 3.500 mensen zijn ter plaatse, en hebben al zowat 300.000 kubieke meter aan puin doorzocht.

Kleinere aardverschuivingen, de moeilijke weersomstandigheden en het feit dat de site zich op 4.600 meter hoogte bevindt, bemoeilijken de reddingswerken. Een plaatselijk vertegenwoordiger van het regime zei dat de werken blijven doorgaan zolang er hoop is.

Het getroffen gebied is 3 km lang. "Grote stukken steen vielen plots van de berg naar beneden, en het zware geluid schudde de hele vallei dooreen. Het was vreselijk", zei een bewoner aan het Chinese persagentschap.

Belga
Foto: Reuters

.

Nu in het nieuws