Nederlandse politie verslikt zich in 1 april-grap

Nederlandse politie verslikt zich in 1 april-grap

Nederlandse politie verslikt zich in 1 april-grap

Print
Een Nederlandse politiemedewerker is zondag de mist ingegaan met een 1 april-grap. De medewerker verspreidde een bericht dat de A2, de snelweg tussen Utrecht en Amsterdam, maandagochtend dicht zou gaan voor opnamen voor het televisieprogramma Top Gear. Het bericht werd snel ingetrokken.

"Het was een individuele actie van een collega die niet heeft nagedacht over de mogelijke consequenties", aldus een woordvoerder van de landelijke eenheid in een reactie. Het BBC-programma Top Gear maakt maandag (1 april) dus geen opnames op een Nederlandse snelweg.

"Wereldsnelheidsrecord"

Het bericht stond vanaf 10.53 uur op de site politie.nl, afkomstig van de regio Utrecht. De drie BBC-presentatoren zouden een wereldsnelheidsrecord op de openbare weg (sneller dan 431 kilometer per uur) willen vestigen. Een politiewoordvoerder wilde desgevraagd niet zeggen of het om een grap ging of niet.

Net geen uur later was de pagina niet meer beschikbaar. De woordvoerder van de Landelijke Eenheid liet weten de pagina te hebben laten verwijderen. "Dit is overduidelijk niet de bedoeling." Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie stelt vast dat "vanuit de politieorganisatie snel is opgetreden om verwarring te voorkomen na een ondoordachte actie".

Belga
Archieffoto

.

Nu in het nieuws