Organisatoren stellen programma Tramblues voor

Organisatoren stellen programma Tramblues voor

Organisatoren stellen programma Tramblues voor

Print
Mortsel - "Deze affiche is veruit de strafste die we tot nu toe in mekaar hebben gestoken," vertellen Tramblues-organisatoren Marc Van Breen (49) en Raphael 'Raf' Vanputte (49). "Met minder dan 10.000 bezoekers zullen we dan ook niet tevreden zijn."
Met veel enthousiasme en vol trots onthullen Marc en Raf de 'line-up' van hun muzikale 'baby'. "Deze editie heeft ons bloed, zweet en tranen gekost," vertrouwt Raf ons toe. "Maar de voldoening achteraf is dan ook dubbel zo groot." Na ontelbare mails en telefoontjes is de puzzel van de vierde editie van het gratis festival Tramblues eindelijk in mekaar gevallen. "Aftrappen doen we met 'Ganashake'," weet Raf. "Een band die we aan het werk hebben gezien op het Blues Festival in Peer. Die groep maakte toen zo'n verpletterende indruk dat we hen absoluut naar Mortsel wilden brengen." Marc en Raf willen benadrukken dat hun festival niet uitsluitend bedoeld is voor bluespuristen. "Uiteraard staan gitaar en drums centraal, maar iedereen die van stevige rock houdt, komt zeker aan zijn trekken. Met Clearwater, een CCR-tribute band en D-Tale, een groep die hulde zal brengen aan John Hiat, staan 2 bands op het podium die nadrukkelijk naar een breder rockpubliek lonken," aldus Marc. Beide heren benadrukken dat de toegang tot Tramblues ook dit jaar gratis zal zijn. "Wij willen ook een sociale rol vervullen," stelt Raf. "Niet iedereen kan 70 euro neertellen voor een kwalitatief hoogstaand tweedaags festival."

De verwachtingen zijn hoog gespannen. "Vorig jaar hadden we een verloop van ruim 10.000 bezoekers," herinnert Raf zich. "Dat cijfer wil ik zeker evenaren." Marc klinkt nog ambitieuzer. "Ik mik op enkele duizend bezoekers meer. Als we er niet in slagen om twee dagen na elkaar een vol huis te halen, dan moeten we dit festival echt in vraag stellen. Ik denk dat we met deze affiche ongeveer het beste naar Mortsel kunnen halen wat in ons budget past." Het festival gaat ook dit jaar door op het Marktplein. "Al zal dat er dit jaar volledig anders uit zien," weet Marc. "Vorig jaar was het daar een echte bouwwerf en stonden de mensen in het slijk. Nu is alles af en kunnen we onze bezoekers ontvangen in de best mogelijke omstandigheden. Bovendien is er overdekte parking voor auto's en kunnen ook fietsers hun tweewieler veilig stallen." Of er een band is die we speciaal in de gaten moeten houden? "Dat is nu precies de sterkte van onze affiche," stelt Raf. "Wij hebben geen bands die opwarmen of afsluiten. Iedere groep is eigenlijk een attractie op zich. Al kijken we vooral uit naar Bas Paardekoper and The Blew Crue. Bas en zijn band staan voor de derde keer op ons podium. En dat is echt niet zomaar. Het is telkens een waar genot om te kijken en te luisteren naar de magische vingers van Bas."

Programma Tramblues 2013

Vrijdag 21 juni, start 19u

Ganashake - Scotch 'n'Soda - Clearwater (tribute CCR) - The Nimmo Brothers

Zaterdag 22 juni, start 14u

The BluesBones - Ridgid Grace - Doghouse Sam and His Magnatones - The Skadillacs - D-Tale (tribute John Hiat) - Bas Paardekoper and The Blew Crue - The Guitar Collection

Patrick Vandyck
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio